sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Vlad Plahotniuc: "Într-o Moldova europeană, PCRM vă ajunge la autodesființare"

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc consideră că frica comuniștilor de integrarea europeană este de fapt frica de propria lor dispariție, iar într-o Moldova europeană PCRM va ajunge la autodesființare.

Astfel a explicat Plahotniuc, într-un interviu pentru ziare.com, de ce comuniștii se opun progresului și parcursului european al țării, învinuindu-i că nu înțeleg ce este acela un proces democratic, nu înțeleg ce înseamnă dialog, constructivism.


“Ei au rămas frustrați de când au fost debarcați de la guvernare de către popor și de atunci se chinuie să revină forțat la putere, folosind de multe ori metode care nu au legătura cu un proces politic democratic - încearcă să blocheze activitatea Parlamentului și a Guvernului, organizează mitinguri la care provoacă și agresează forțele de ordine, bruschează jurnaliștii”, a declarat Plahotniuc.


El mai spune că PCRM vrea să țină Moldova în trecut și cu ajutor extern aplică tehnici de manipulare eficiente. “Comuniștii înțeleg foarte bine că integrarea europeană ar duce la dispariția lor ca partid politic, de aceea încearcă acum cu atâta disperare să oprească țara din drumul său spre Europa”, a declarat Plahotniuc.
Prim-vicepreședintele PD a vorbit în interviu și despre renunțarea la mandatul de deputat și imunitatea parlamentară, menționând că a vrut să demonstreze astfel că nu are nimic de ascuns. “De altfel, în general, eu consider că deputații nu ar trebui să beneficieze de imunitate parlamentară. Eu mă bucur, fără falsă modestie, ca decizia mea a avut valoare de exemplu pentru clasa politică din Moldova. Ulterior gestului meu, am reușit să decidem împreună cu colegii din Coaliție să se inițieze procedura de revizuire a Constituției tocmai în sensul eliminării imunității pentru deputați”.

În același timp, el spune că gestul său a avut si un alt rol, acela de a-și face mai mult timp pentru a comunica cu cetățenii, pentru a bloca acțiunile de manipulare ale comuniștilor, încercările lor de a-i minți pe oameni și a-i determina să se poziționeze împotriva obiectivului țării noastre de integrare europeană.


Sursa: ziare.com

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://pan.md/video/Eventis-kak-chinovniki-otpugivayut-investorov/45096