marți, 5 noiembrie 2013

Vlad Plahotniuc: Comuniştii au reacţionat isteric când au aflat că ar putea rămâne fără imunitate

Reacţia comuniştilor când au aflat că ar putea rămâne fără imunitate a fost una isterică. De această părere este prim-vicepreşedintele PD, Vlad Plahotniuc.

Într-o postare pe blogul său, acesta scrie: "Greşeala comuniştilor este reacţia lor isterică la anunţul făcut de Coaliţie, au declarat imediat că nu vor susţine demersul nostru. Dar poate nu le-ar fi stricat să ia o pauză de gândire de câteva zile, poate ar fi putut să vină cu un proiect prin care eventual imunitatea deputaţilor să fie limitată la declaraţii politice, nu să acopere huliganismele lor.

Asta ar fi fost o atitudine constructivă, aşa societatea i-ar fi crezut că au intenţii pozitive".
Totodată, democratul menţionează că reaţia PCRM a fost şi comică, atunci când au început să explice cum e în ţările UE. "Ceea ce nu ştiu însă comuniştii este că, în ţările europene, imunitatea nu este folosită de parlamentari pentru a se ascunde de lege, pentru a calomnia, pentru a agresa oamenii legii atunci când îşi fac datoria, pentru a bloca activitatea instituţiilor statului", mai scrie politicianul.
Potrivit prim-vicepreşedintelui PD, clasa politică din Moldova are nevoie de acest test de maturizare politică, iar deputaţii să fie protejaţi de propia lor responsabilitate pentru ce fac şi nu de diferite privilegii.

"Reforma sistemului politic în Moldova, aşa cum am spus-o de mai multe ori, trebuia sa înceapă cu noi, cu clasa politică. Acum, măcar să încercăm să ajungem din urmă nişte procese care au loc",a subliniat Plahotniuc.

Publika.md aminteşte că, la sfârşitul săptămânii trecute, deputaţii coaliţiei de guvernare au înaintat un proiect care prevede modificarea Constituţiei, pentru a exclude imunitatea parlamentară. Deputaţii PCRM sunt singurii care nu susţin această iniţiativă. "Este o iniţiativă îndreptată exact împotriva comuniştilor.  Până când nu va fi restabilită ordinea şi statul de drept acestea sunt iniţiative populiste", a spus deputatul PCRM Artur Reşetnicov.

Sursa: www.publika.md

2 comentarii:

Anonim spunea...

http://pan.md/video/Eventis-kak-chinovniki-otpugivayut-investorov/45096

Rev. Fr. Kevin Doran spunea...

Aveți nevoie de un împrumut de afaceri pentru a vă extinde afacerea? Aveți credit rău pe care doriți să-l rezolvați? Aplicați acum pentru un împrumut cu noi și obțineți aprobarea instantanee. Oferim un împrumut celor care se află în stres financiar, precum și pentru expansiunea afacerilor. Contactați-ne astăzi și obțineți aprobarea. Oferim tot felul de împrumuturi, cum ar fi împrumuturi personale, împrumuturi de afaceri, împrumut de credit rău, împrumut de acasă și împrumut auto. Contactați-ne oficial la adresa de e-mail de mai jos (consumerloanfirm@gmail.com)