duminică, 9 septembrie 2012

Evoluţia economică a Moldovei, discutată de Vlad Plahotniuc şi oficalii FMI


Aflat într-o deplasare în SUA, prim-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI). Oficialul moldovean a fost însoţit la întrunire de deputaţii democraţi Igor Corman şi Adrian Candu. Subiectul principal al discuțiiilor parlamentarilor moldoveni cu oficialii FMI s-au axat pe reforma din domeniul fiscal.

"În calitate de prim-vicepreședinte al Parlamentului, am optat permanent pentru implicarea Legislativului în îndeplinirea la timp a tuturor angajamentelor asumate cu FMI. În continuare, toată atenția se îndreaptă spre managementul instituțiilor statului, spre obiectivul de a-și îndeplini angajamentele conform acordului cu FMI", a declarat Plahotniuc.
De asemenea, ambele părți și-au confirmat angajamentul pentru continuarea relației de cooperare dintre Republica Moldova și FMI, în vederea dezvoltării economice a țării noastre.
"Relația dintre FMI și Moldova a fost bună și consecventă. Îmi exprim speranța că există dorință politică în a lua măsuri pentru îmbunătățirea sistemelor fiscale", a specificat directorul adjunct al Departamentului European din cadrul FMI, Aasim Husain.
Vlad Plahotniuc a discutat în SUA şi cu reprezentanţi ai Overseas Private Investment Corporation (OPIC). Subiectul vizat a fost măsurile concrete care urmează a fi luate pentru a sprijini mediul de afaceri, în special întreprinderile mici și mijlocii din ţara noastră.

Sursa: www.publika.md

Niciun comentariu: