miercuri, 29 august 2012

Vlad Plahotniuc pleacă în SUA pentru a cere excluderea Moldovei de sub incidenţa amendamentului Jackson-Vanick

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, pleacă în SUA. Acesta va efectua, în perioada 2-7 septembrie curent, o vizită de lucru în Statele Unite. 

Programul vizitei include întrevederi cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat, ai Congresului SUA, precum şi ai administraţiei locale americane. Vlad Plahotniuc va avea o serie de întâlniri şi la Fondul Monetar Internaţional, la Camera de Comerţ din Manhattan şi la sediul central al OPIC (Overseas Private Investment Corporation). 

"Prim-vicepreşedintele Parlamentului va reitera deschiderea Republicii Moldova pentru a intensifica relaţiile bilaterale cu Statele Unite ale Americii şi va pleda pentru soluţii de majorare a volumului investiţiilor americane în ţara noastră.
De asemenea, Vlad Plahotniuc îşi propune să dinamizeze transferul de experienţă americană, care poate servi reformelor din Republica Moldova. În acest sens, în cadrul dialogului cu membrii Congresului SUA, vor fi continuate demersurile pentru excluderea Moldovei de sub incidenţa amendamentului Jackson-Vanick, care menţine aprecierea economiei ţării noastre ca nefiind una funcţională de piaţă şi limitează venirea investiţiilor americane în Moldova", se menţionează într-un comunicat.

Totodată, Vlad Plahotniuc intenţionează să solicite susţinerea efortului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, având în vedere că "parteneriatul cu Statele Unite aduce un plus de credibilitate ţărilor în curs de aderare".

Niciun comentariu: