luni, 23 iulie 2012

Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu secretarul general al Internaționalei Socialiste Luis Ayala


Aspecte legate de evoluția Partidului Democrat (PDM) ce țin de reformele asumate în cadrul Congresului al VII-lea al partidului, precum și inițiativele promovate de PDM în cadrul Alianței de guvernare au fost discutate în cadrul întrevederii prim-vicepreședintelui PDM, Vlad Plahotniuc cu secretarul general al Internaționalei Socialiste, Luis Ayala, care a avut loc la reuniunea Comitetului Internaţionalei Socialiste pentru CSI, Caucaz şi Regiunea Mării Negre. 

 „Am primit semnale pozitive în urma Congresului și vă pot confirma că am folosit energia evenimentului pentru a demara reforme serioase în organizațiile Partidului Democrat”, a declarat Vlad Plahotniuc. 
„Unul dintre aspectele negative cu care se confruntă partidele din R. Moldova este lipsa așa-numiților managerilor politici, care au rolul de a da coerență activității unui partid, iar printre reformele pe care le promovăm în Partidul Democrat încercăm sa creăm un model de management politic” a mai adăugat Vlad Plahotniuc. 
 Prim-vicepreședintele PDM a menționat printre inițiativele promovate de PDM și o metodă de calcul diferită a pensiilor pentru a corecta inechitățile din acest sistem și introducerea unui impozit unic în agricultură. 
 În același timp, secretarul general al Internaționalei Socialiste a opinat că R. Moldova trebuie să-și promoveze interesele atât la vest, cât și la est, iar problemele cu care se confruntă Europa ar putea fi transformate în oportunități. Luis Ayala a menționat că în Chile, țara sa de baștină, datorită politicilor implementate de partidele de stânga, indicii economici au crescut de 5 ori, iar șomajul practic nu există. „R. Moldova a început schimbarea în 2009, aveți acea abilitate unică să mergeți înainte și să vă realizați aspirațiile democratice” a mai adăugat Luis Ayala. 
 În cadrul reuniunii Comitetului Internaţionalei Socialiste pentru CSI, Caucaz şi Regiunea Mării Negre participă reprezentanți ai Internaționalei Socialiste din țările din regiune și deputați în Parlamentul European.

Niciun comentariu: