miercuri, 21 martie 2012

Îl cunosc pe domnul Timofti, dar căile noastre nu s-au intersectat

„Vă felicit cu depăşirea crizei politice şi consider alegerea preşedintelui un pas important pentru a ne concentra asupra reformelor”, a declarat Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului, fiind solicitat de presă în cadrul unei vizite de lucru pe care a întreprins-o la Comrat, sâmbătă, 17 martie, notează Info-Prim Neo.

Răspunzând întrebării privind revenirea fracţiunii Partidului Comuniştilor în Parlament, Vlad Plahotniuc s-a pronunţat pentru ca opoziţia să participe la şedinţele în plen şi să confere astfel mai multă eficienţă forului legislativ.

Despre noul Preşedinte al Republicii Moldova prim-vicepreşedintele Parlamentului a spus că este o persoană demnă de această funcţie. „Dl Nicolae Timofti nu este nici omul meu, nici al lui Filat, Lupu sau Ghimpu – este un om al poporului nostru. Îl cunosc, desigur, dar căile noastre nu s-au intersectat, deoarece Domnia sa a activat până acum în alt domeniu”, a mai menţionat dl Plahotniuc.


Unii ziarişti au folosit momentul pentru a-l întreba şi despre Andrian Nichifor. La care Vlad Plahotniuc a spus următoarele: „Diferenţa de vârsă este de de vreo 15 ani. Eu când am plecat din sat, el încă mergea pe sub masă fără să se aplece. Pe Andrian nu-l cunosc, dar îl cunosc pe fratele lui mai mare cu care am învăţat în şcoala din sat.”

În cadrul vizitei de lucru la Comrat, Vlad Plahotniuc a discutat cu speaker-ul legislativului autonomie găgăuze, Ana Harlamenco, şi deputaţii locali chestiuni ce ţin de conlucrarea dintre Adunarea Populară găgăuză şi Parlamentul Republicii Moldova. Prim-vicepreşedintele legislativului s-a interesat şi de modul cum funcţionează sistemul de alegeri pe circumscripţii uninominale, o formă a căruia se aplică la nivelul autonomiei găgăuze.

Recent, Vlad Plahotniuc a depus o iniţiativă legislativă privind legiferarea votului pe circumscripţii uninominale la alegerea deputaţilor în Parlament. El crede că cetăţenii vor avea de câştigat alegând oameni concreţi în loc de liste de partid, cum este în prezent.

În calitatea sa de vicepreşedinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc a avut la Comrat şi o serie de activităţi pe linie de partid.

Sursa: Info-Prim Neo

Niciun comentariu: