miercuri, 21 septembrie 2011

Vlad Plahotniuc: „În loc să ne batem pentru lauri, trebuie să muncim împreună pentru rezultate!”

Vlad Plahotniuc, a efectuat o vizită de lucru la Praga, unde a avut întâlniri cu Přemysl Sobotka, Prim-vicepreşedintele Senatului şi Lubomir Zaoralek, Vice-preşedintele Camerei Deputaţilor al Republicii Cehe.

În cadrul ambelor întrevederi au fost abordate ce vizează cooperarea parlamentară, atât în plan bilateral, cât şi multilateral. "Avem multe teme pentru acasă de făcut în procesul de integrare europeană şi ne ajută schimbul de experienţă cu parlamentele ţărilor, care au aderat la Uniunea Europeană, a spus Vlad PLAHOTNIUC. El a menţionat, că Cehia deţine acum preşedinţia în Grupul Vişegrad şi a solicitat ca în cadrul lui Republicii Moldova să i se acorde o atenţie deosebită.
Přemysl SOBOTKA a arătat, că este importantă colaborarea în cadrul Comisiilor parlamentare de profil, pentru a ajuta colegii din Moldova să evite anumite greşeli. Iar la întâlnirea cu Lubomir ZAORALEK, acesta şi-a exprimat speranţa în rezultatele bune ale apropiatului Summit de la Varşovia al „Parteneriatului Estic”, subliniind că a venit momentul ca Republica Moldova să primească un semnal pentru a deveni participant în cadrul procesului de integrare europeană.

În urma acestor întrevederi, Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova a declarat: „ar trebui şi noi, la fel cum fac colegii cehi, să nu ne batem pentru lauri, dar să muncim împreună pentru rezultate - acesta ar fi principalul mesaj de la Praga pentru colegii de la Chişinău. Vlad PLAHOTNIUC a reiterat, că Republica Moldova mizează pe aplicarea principiului "mai mult pentru mai mult" în raporturile cu Uniunea Europeană, făcând tot ce e posibil pe această cale, dar mizând şi pe un suport corespunzător, politic şi financiar.

Vlad PLAHOTNIUC a apreciat înalt Programul de asistenţă pentru dezvoltare Republica Moldova – Republica Cehă 2011-2017. Prim-vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău a exprimat gratitudinea comunităţilor din Moldova, care beneficiază deja de proiecte în domeniile precum infrastructura şi serviciile sociale, asigurarea cu apă potabilă, managementul deşeurilor, agricultură şi protecţia mediului, dezvoltarea bunei guvernări şi a societăţii civile.

Sursa: www.timpul.md

Niciun comentariu: