marți, 13 septembrie 2011

Plahotniuc dă replica: Victor și Viorel Țopa îndeplinesc comanda politică a PLDM

Astăzi la Parlament a ieşit în evidenţă că Sergiu Mocanu, Victor Țopa și Viorel Ţopa îndeplinesc o comandăpolitică prin campania murdară împotriva mea. Doar aşa se explica faptul, că liberal-democratul Veaceslav Ioniţă a plasat un pretins „memoriu al lui Victor și Viorel Ţopa” – o mostră de PR murdar demnă de presa de bulevard la audierile situaţiei în sistemul financiar-bancar, care a fost inclusă neregulamentar în setul de documente.

 Aceasta este reacția vicepreședintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, la memoriul public al celor doi oameni de afaceri, care îl acuză public pe Vlad Plahotniuc că ar sta în spatele atacurilor raider. 

 Potrivit lui, „utilizarea fraţilor Ţopa ca şi arme împotriva concurenţilor politici este uşor de realizat, pentrucă aceştia sunt şantajabili, vulnerabili şi caută protecţie politică”. Mai mult, vicepreședintele PD susține că ar exista informații că cei doi ar fi implicați într-o serie de infracțiuni grave, printre care fraude financiare și trafic ilicit de arme. Referindu-se la conținutul memoriului, Plahotniuc menționează că el repetă insinuările vechi lansate de Sergiu Mocanu.
„Denigratorii s-au eschivat de la prezentarea probelor, ceea dovedeşte că au rolul şi interesul exclusiv de instrumente într-un joc politic fără a se preocupa in mod real de stabilitatea sistemului bancar din Moldova”, conchide acesta.
Veaceslav Ioniță nu a fost de găsit pentru a comenta acuzațiile. UNIMEDIA precizează că astăzi, doi dintre păgubiții în urma atacurilor raider asupra a 4 bănci și a companiei ASITO, Victor și Viorel Țopa, au expediat un memoriu public mai multor instituții din R. Moldova, dar și celor internaționale, în care îl acuză public pe Vlad Plahotniuc că ar sta în spatele acestor tranzacții dubioase. Tot astăzi, deputatul PLDM și președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, a convocat o ședință cu membrii comisiei pentru a analiza dacă instituțiile statului au acționat conform legii în cazul atacurilor raider.

 Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu: