miercuri, 17 august 2011

Plahotniuc nici nu vrea să vorbească despre "Vlad Filat preşedinte"

Reacţia democraţilor la propunerea lui Mihail Formuzal privind alegerea lui Vlad Filat în funcţia de preşedinte al ţării nu s-a lăsat mult aşteptată. Vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, a declarat că başcanul Găgăuziei s-ar ocupa mai bine de rezolvarea problemelor din regiune, lăsând autorităţile centrale să se ocupe de chestiunea alegerii şefului statului.

Vlad Plahotniuc nu a vrut să spună dacă vede sau nu în candidatura lui Vlad Filat un bun preşedinte, dar a dat de înţeles că premierul trebuie să rămână în funcţia pe care o deţine acum.

"Cred că noi trebuid să ne ţinem de angajamentele acordului pe care-l avem, iar orice altă redactare să fie făcută în aceeaşi componenţă în care ne-am înţeles când am semnat acest acord", a precizat Plahotniuc.

Potrivit acordului semnat de cele trei componente ale AIE 2, candidatul alianţei la fotoliul de şef al statului este Marian Lupu.

Amintim că în cadrul vizitei întreprinse de şeful Cabinetului de Miniştri în Găgăuzia, başcanul autonomiri, Mihail Formuzal, l-a îndemnat pe Vlad Filat să-şi înainteze candidatura la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Niciun comentariu: