joi, 11 august 2011

Judecătoria sectorului Rîşcani al Capitalei a admis cererea lui Vlad Plahotniuc de a încasa de la Sergiu Mocanu prejudiciul material de 120 000$


Astăzi, 10 august, judecătorul Gheorghe Gorun de la Judecătoria sectorului Rîşcani al Capitalei a admis cererea lui Vlad Plahotniuc de a încasa de la Sergiu Mocanu prejudiciul material de 120 000$, informează serviul de presă al Mișcării Populare Antimafie, care este condusă de fostul consilier al lui Vladimir Voronin.

Judecătorul Gorun a decis, suplimentar, achitarea în favoarea lui Plahotniuc a sumei de 50 000 lei, prejudiciu moral și 70 000 lei cheltuieli de judecată pentru serviciile avocatului acestuia, Vitalie Nagacevschi.


De asemenea, Judecătorul a decis că Sergiu Mocanu va avea de plătit câte 100 000 lei în favoarea lui Plahotniuc pentru fiecare afirmaţie nedezminţită public, în total circa 400 de afirmații de acest gen.Deoarece, vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, se află într-o deplasare în teritoriu, acesta nu a putut fi de găsit pentru a confirma aceste informații.

UNIMEDIA amintește că totul a început în luna august a anului trecut, când fostul consilier prezidențial, Sergiu Mocanu, a pornit o mișcare antimafie. Acesta l-a învinuit pe Plahotniuc de instalarea în Republica Moldova, după ultimele alegeri parlamentare din 2009, a unui regim politico–mafiot. Mocanu a declarat că omul de afaceri ar fi stat în spatele mai multor instituții de stat și private.

În replică la aceste acuzații, Plahotniuc a cerut 2 milioane de lei de la Sergiu Mocanu în calitate de despăgubiri pentru lezarea onoarei şi demnităţii. Interesele lui Plahotniuc au fost apărate de către avocatul Vitalie Nagacevschi, fost membru PLDM.

Anterior, în cadrul procesului de judecată, la cererea omului de afaceri, Vlad Plahotniuc, Judecătoria Rîşcani a aplicat sechestru pe bunurile lui Sergiu Mocanu, care reprezintă un apartament cu două odăi în sectorul Râşcani al Capitalei şi o maşină model BMW.

Ulterior, Mocanu a făcut recurs, care, însă, a fost acceptat doar parțial. Sub sechestru au rămas doar cota parte din bunurile care îi aparțin lui Mocanu, adica 1/2 din automobilul model BMW și 1/4 din apartament.

Sursa: UNIMEDIA

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://pan.md/video/Eventis-kak-chinovniki-otpugivayut-investorov/45096