miercuri, 27 iulie 2011

Vlad Plahotniuc: „Cred că Moldova poate învăţa de la Cipru câteva lecții importante”


Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc a efectuat o vizită de lucru la Camera reprezentanţilor Republicii Cipru. Agenda de lucru a Prim-vicepreşedintele Parlamentului a inclus un şir de întrevederi cu membrii Camerei reprezentanţilor din Nicosia şi cu Yiannakis Omirou, preşedintele Camerei reprezentanţilor Republicii Cipru.

În cadrul întâlnirii cu Vlad Plahotniuc, Yiannakis Omirou s-a expus cu privire la soluționarea conflictului transnistrean: „Vă ofer un sfat: Înarmați-vă cu principiile dreptului internațional în legătura cu problema scindării țării și odată ce sunteți gata să depuneți cererea de aderare - prezentați-le UE.” La rândul său Plahotniuc a declarat că Moldova poate învăţa de la Cipru câteva lecții importante: „Exemplul Ciprului reprezintă pentru Moldova un precedent istoric elocvent prin combinarea a două procese care se suprapun - integrarea europeană şi reglementarea unui conflict separatist.”

Prim-vicepreşedintele Parlamentului a precizat că este satisfăcut de parteneriatul stabil și durabil, existent dintre Republica Moldova şi Cipru. „Apreciem cooperarea și sprijinul reciproc existent în cadrul organizaţiilor interparlamentare, în special, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), Adunarea Parlamentară a OSCE, Uniunea Interparlamentară. Este un sprijin important pentru RM, in special, în contextul eforturilor de soluţionare a problemei transnistrene. Spre regret, RM, ca şi Cipru, se confruntă de mai mulţi ani cu problema separatismului.”a spus Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc i-a adresat o invitaţie lui Yiannakis Omirou, de a efectua o vizită la Chişinău, din partea dlui Marian Lupu, Preşedintele Parlamentului RM.

Niciun comentariu: