sâmbătă, 16 aprilie 2011

Noul campion al Europei la haltere, felicitat de Vlad Plahotniuc

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, l-a felicitat pe sportivul moldovean Oleg Sârghi, care a reuşit să devină noul Campion al Europei la haltere.

Oleg Sârghi participă la Campionatul European de haltere 2011, care se desfăşoară în oraşul Kazan, Rusia, în perioada 11-17 aprilie curent. Chiar în prima zi a campionatului, el a reuşit să obţină două medalii de aur şi să devină campion european la categoria de 56 de kg.

În felicitarea sa, prim-vicepreşedintele Parlamentului spune că şi el în tinereţe a practicat acest gen de sport şi a participat la campionatele republicane pentru juniori: “Ştiu că sportul cultivă la tineri un spirit de competiţie sănătos şi asigură temelia pentru performanţe ulterioare în toate domeniile. Felicitări pentru succesul înregistrat şi pentru promovarea unei imagini pozitive a Republicii Moldova.”

Halterofilul nostru a intrat în posesia medaliei de aur la proba de aruncat şi a reuşit să însumeze o greutate de 262 de kg, ceea ce i-a asigurat şi a doua medalie de aur. Oleg a ridicat cu 6 kg mai mult decât ocupanţii locului doi şi trei, turcul Gokhan Kilic şi românul Florin Croitoru.

Vlad Plahotniuc este cunoscut pentru sprijinul acordat dezvoltării şi promovării acestui tip de sport în Republica Moldova. În noiembrie 2010, el a donat sălii de haltere din or. Nisporeni echipament care corespunde standardelor internaţionale, în sumă de peste 160 000 MDL, inclusiv haltere, seturi de echipament pentru halterofili ce includ încălţăminte, tricouri şi centuri şi o cantitate mare de praf de magneziu utilizat de către halterofili pentru prevenirea alunecării halterelor din mâinile sportivilor.

Adriana Iepure, FLUX

Niciun comentariu: